Dit heb je nodig: een tuin loungeset

Een tuin loungeset, ideaal om in te relaxen. Het kan ook nog eens een super mooie decoratie zijn voor in je tuin. In dit artikel word informatie gegeven over tuin loungesets. Zo kun je hopelijk makkelijker tot een keuze komen of een tuin loungeset de ideale aanschaf voor jou is voor in je tuin. 

Wat is een tuin loungeset?

Een tuin loungeset bestaat uit de meeste gevallen uit een hoekbank of meerdere losse loungestoelen en een salontafel. Meestal is het mogelijk om de loungeset uit te breiden naar een grotere loungeset. Tuin loungesets zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen, gemaakt van diverse materialen, zoals aluminium, wicker, teak, roestvrij staal, kunststof en vironwood. Veel loungesets zijn gemaakt van een combinatie van een aantal van deze materialen. Heb je al van all weather loungeset gehoord? Die loungesets zijn bestandig tegen elk soort weer. 

Soorten tuin loungesets

Er zijn verschillende soorten tuin loungesets. Daarom is het verstandig om goed van tevoren te bedenken waar je de nieuwe tuinset voor gaat gebruiken. Wil je alleen loungen of wil je ook er kunnen eten? Wil je veel mensen kwijt? Of alleen jezelf en je partner (en eventuele kinderen). Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Voor een ontspannen avond met een biertje of een glas wijn is een lage loungebank een goede keuze. Hier kun je languit op liggen of onderuitgezakt op zitten. Dit is alleen heel onhandig als je gaat dineren. Dan is het verstandiger om een hoge tuinset te kopen. Houd er wel rekening mee dat de tafels die bij loungesets komen over het algemeen erg laag zijn en dat het dus onhandig is om daar op te eten. Je kan er handig snacks op zetten, maar avondeten gaat wat lastiger. 

Materialen

Natuurlijk wil je ook een mooie loungeset kopen die wel fijn zit. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke style en soort materiaal bij jou tuin past en je eigen smaak. Je hebt loungesets in verschillende kleuren, vormen en materialen. De meeste tuinsets zijn gemaakt van materialen die goed tegen elk soort weer kan. Toch zijn er nog veel verschillende mogelijkheden qua prijs, looks en materialen. Ga van te voren goed research doen welke tuin loungeset bij jou wensen past en ga er ook eens op zitten als het mogelijk is. Door het te testen weet je goed of je de tuin loungeset ook lekker vind zitten. 

Waar zou jij op letten bij het uitzoeken van een tuin loungeset?