Je eigen game pc samenstellen

Het bouwen van je eigen game-pc is nog nooit zo eenvoudig geweest dan het nu is. Met slechts een handvol eenvoudige gereedschappen, en een paar uur, kan iedereen in slechts twee uur hun eigen gaming-systeem bouwen. Wat is nog beter, is dat dit project niet veel technische kennis vereist. Je hoeft niets te weten over elektriciteit of computer engineering. Je hebt een aantal eenvoudige tools nodig gevonden in elke ijzerhandel, samen met wat vrije tijd op je handen. Wilt u meer leren over hoe u een eigen game pc samenstelt? Lees er hier meer over! 

Processor

Een van de eerste dingen die u moet overwegen bij het bouwen van uw eigen gaming-pc is wat voor soort processor u nodig hebt. Momenteel is de hoogste geschatte gaming-pc een Intel Core 2 Duo LGA 2021. Om het eenvoudig te doen, krijgt een Intel Core 2 Duo-processor het werk. Andere geweldige opties zijn AMD Athlon-processors of een Intel Pentium-processor. Vervolgens moet u beslissen of u een gaming-pc wilt bouwen die een AMD-processor gebruikt of een Intel CPU. Het is helemaal aan jou. Maar als u een desktop-pc voor uzelf bouwt, is een AMD-processor misschien de goedkopere optie. En zoals we met laptops hebben gevonden, is het extra geld dat je betaalt voor een AMD-moederbord echt de moeite waard. Voor onze testen hebben we geconstateerd dat een AMD CPU zes procent koeler en meer dan twee graden stiller draait dan een Intel CPU.

Moederbord

Je volgende stap moet zijn om het moederbord te kopen. Er zijn verschillende opties als het gaat om moederborden. We raden aan om de krachtigste te kopen die je kunt veroorloven omdat je waarschijnlijk veel stress opeet. U wilt ook ervoor zorgen dat u een moederbord van goede kwaliteit krijgt dat voldoende vermogen heeft om al uw standaard componenten uit te voeren. Let bij deze stap op dat niet elk moederbord dezelfde processor past. Kies deze twee componenten daarom zorgvuldig uit! 

RAM

RAM staat voor random access memory. Dit gebruikt de computer bij het berekenen van dingen die het later weer vergeet. Dat betekent dat het ideaal is voor gamen. Het laatste stuk hardware dat je nodig hebt om te kopen is de ram. De RAM is waarschijnlijk het belangrijkste stuk van alle componenten, dus dit zou je laatste stop moeten zijn. Het beste wat hier is, is om te gaan met een hoge kwaliteit van RAM. Een hoge kwaliteit van RAM bespaart u geld en verhoogt uw gaming ervaring. Vergeet niet om onze beginnersgids te bekijken voor het vinden van de beste RAM voor uw gaming-pc.

Conclusie

Nu is het tijd om naar de favoriete hardware-winkel te gaan of online te shoppen. We raden aan om de volgende items te pakken: een moederbord, een processor, een harde schijf, een ram, een optische schijf en een optische muis. U moet uw moederborden modelnummer kennen om de grootte van het element te bepalen. Vergeet niet om uw computers voor, achterkant en onderkant te meten, omdat deze drie gebieden in contact komen met uw componenten. Daarna kan u gaan bouwen! Binnen no time heeft u uw eigen game pc!