Kinderbrillen in een nieuw jasje

Een aantal jaren waren het de kinderbrillen die over het hoofd gezien werden als het gaat om design. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht en liefde voor de ontwerpen van kinderbrillen. Ook komen er steeds meer manieren om een bril online te bestellen. Zo zijn er nu ook opties om een bril helemaal zelf te ontwerpen, zelfs voor de kids. 

 

Meer buiten spelen, minder beeldschermtijd

Wat jammer genoeg een opkomende trend onder de jongere generatie is, is de opkomst van een grotere behoefte aan kinderbrillen. Bijziendheid of myopie is iets wat steeds vaker terug komt en steeds meer een hot topic wordt als het gaat om de ogen van kinderen. Dit komt voornamelijk omdat de meeste kinderen tegenwoordig erg veel op een beeldscherm kijken en steeds minder lekker gaan buitenspelen. Bijziendheid of myopie kan ontstaan wanneer je vaak voor een hele lange tijd dichtbij kijkt en weinig ver af. Om dit tegen te gaan adviseert het oogfonds om kinderen minimaal 2 uurtjes per dag buiten te laten spelen of in ieder geval spelletjes te spelen waarbij je ver af moet kijken inplaats van dichtbij. 

 

Toch een bril uitkiezen

Heeft je kind toch een bril nodig? Niet getreurd dit is natuurlijk niets ernstigs. Zorg er voor dat de ogen worden opgemeten door een orthoptist zodat je precies weet welke sterkte nodig is. Daarna kan natuurlijk het leuke gedeelte beginnen, het uitzoeken van een leuk montuur. Gelukkig is er keuze zat en zal er zeker wel een leuk design tussen zitten. Er zit van alles tussen, van schattige roze brilletjes tot sportieve en stoere modellen. Een trend onder de kinderbrillen zijn metalen montuurtjes, net zoals bij volwassen brillen. Dat komt omdat deze brillen erg sterk zijn en licht aanvoelen, zo merk je bijna niet dat je een bril op je hoofd hebt. De meeste kinderbrillen zijn oersterk en daardoor ideaal om uitbundig mee te spelen in het bos, de speeltuin of het schoolplein. 

 

Naast een goede bril is een goede zonnebril ook erg belangrijk. Het beschermen van de ogen van kinderen tegen het uv-licht is des te belangrijker. De ogen van kinderen zijn namelijk nog aan het groeien en hebben daarom een stuk minder pigment bescherming dan in de ogen van volwassenen. Voor kinderen is het dus nog extra belangrijk om een goede zonnebril te dragen.