Veja, de eco-friendly sneaker voor hem en voor haar

Veja is een Frans schoenmerk dat bekend staat om zijn lage sneakers met witte zool. De schoenen zijn te herkennen aan de letter “v” die op de zijkant van de schoen staat. Het merk wint langzamerhand steeds meer aan populariteit. Een belangrijk speerpunt van Veja is dat het volledig gefocust is op duurzaamheid en hierin vooruitloopt.

 

Op Veja sneakers naar je werk

Op de website is zowel een Veja dames -, als een Veja heren collectie te vinden. Veja verkoopt hoofdzakelijk lage witte sneakers met een witte zool, enkele kleurdetails en een herkenbare “v” op de zijkant van de schoen. Voor de liefhebbers van kleur zijn er momenteel ook enkele modellen die wat kleurrijker zijn. Vind je baas het goed als je op sneakers naar kantoor komt? Dan is dit een mooie simpele sneaker die toch nog enigszins netjes is. Deze schoen staat zeker mooi onder een goed pak, bij een spijkerbroek of onder een leuk jurkje.

 

Duurzaamheid voorop

Het merk Veja is opgericht door twee Franse liefhebbers van sneakers. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel en de sneakers vallen dan ook zowel onder de noemer ecologisch als fair trade. Zo zijn de zolen gemaakt van wild rubber en de meeste schoenen zijn van bio-katoen of van plantaardig gelooid leer. Hoewel Veja een vegan collectie heeft zijn niet alle schoenen helemaal vegan. Veja experimenteert ook met andere materialen, zoals met gerecyclede plastic flessen. Het is het eerste sneaker merk met een sneaker waarin materiaal wordt gebruik dat volledig gemaakt is van gerecycled polyester. Veja bestaat al sinds 2005, maar begint de afgelopen tijd steeds populairder te worden.

 

Geen reclame voor Veja

Kende je het merk nog niet? Dat kan, er wordt namelijk bewust geen reclame voor de schoen gemaakt. Dat komt namelijk omdat de productiekosten vijf tot zeven keer zo hoog zijn dan die van een andere sneaker door het op een duurzame manier te produceren. Door niet te adverteren kan Veja de schoen toch voor ongeveer dezelfde prijs als andere schoenmerken aanbieden. Bij de meeste schoenmerken worden er namelijk hoge bedragen uitgegeven aan het maken van reclame, wat zich vertaalt naar de prijs van de schoen.

 

Waar is het te koop?

Je kan Veja sneakers bestellen bij een aantal webshops. Als je ze echter liever meteen wilt passen worden ze ook verkocht in een groeiend aantal winkels verspreid door heel Nederland, bijvoorbeeld bij Van Arendonk. Loop jij binnenkort op Veja sneakers?