Wat te doen in Istanbul?

Reizen brengt ons in contact met de wereld om ons heen. Hierdoor verbreden we onze visie als het gaat om andere mensen en andere culturen. En daarnaast is het ook gewoon heel leuk om te doen en kan het een hoop avontuur en ontspanning brengen. Een hele populaire vakantiebestemming is Turkije. In deze blog vertel ik je hoe je een mooie reis maakt door dit prachtige en diverse land, alleen al in Istanbul is een hoop te doen en te beleven. Lees je mee?

Begin en eindig in de grote stad

Koop vliegtickets Istanbul en begin je reis in deze wereldstad. Ondanks dat dit niet de hoofdstad is, denken mensen dat vaak wel. Toch ontbreekt het je hier niet en je kan meteen een knallende stad maken van je reis. Het is handig om je reis weer in een stad af te sluiten, reis daarom bijvoorbeeld door naar Ankara, zo kan je de hoofdstad alsnog afstrepen! Vliegtickets Turkije zijn op dit moment goed geprijsd omdat het laagseizoen net begonnen is!

Langs de kust

Veel mensen vieren hun vakantie in Turkije aan de kust. Lekker natuurlijk want de zee is heerlijk en de temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam. Natuurlijk kan een fijne kustplaats niet ontbreken op je reis. Maar blijf er ook niet te lang steken! Je wilt natuurlijk nog meer zien en beleven. Aan het strand zitten vaak ook de toeristenplaatsen. Daar is een hoop te doen maar wel altijd met een toeristische laag eroverheen.

Prachtige binnenlandse natuur

Maar weinig mensen gaan het binnenland van Turkije in. Zonde want de natuur is er prachtig. Wist je dat er net buiten Istanbul al prachtige heetwaterbronnen zijn? Dat moet je zien! En zo zijn er meer van dit soort pareltjes te vinden door heel het land. vindt een gids en laat je leiden. Op die manier raak je niet verdwaald, ben je wat veiliger en krijg je informatie die de locaties in context plaatst.

Zoveel te doen en te zien

Er is enorm veel te doen en te zien in dit bijzondere land dat zowel in Europa als Azië ligt. De cultuur is er heel anders dan hier in Nederland en de gebruiken dus ook. Lees je van tevoren een beetje in zodat je goed voorbereid op reis gaat. Ga je met meer mensen op pad? Vraag dan wat iedereen wilt meemaken? Van wandelingen tot musea en van waterparken tot relaxen, alles is er in dit veelzijdige land. En met een rondreis maak je het ook allemaal mee.